Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyomorrontás tojással is kezelhető?
  2024-03-16 22:45:49, szombat
 
  Gyomorrontáson sokan estek már át. Elmondható, hogy elsősorban a gyermekek ,,betegsége", de azért felnőtteknél is előfordul, hogy több ételt esznek a kelleténél egy-egy étkezés alkalmával. Gyomorrontás esetén a gyomor túlterhelődik és olyan tünetek jelentkezhetnek, mint hasmenés, hányinger, hányás, puffadás vagy székrekedés. Léteznek olyan gyógynövények és táplálékok, amelyek nagyon hatékonyak a gyomorrontás tüneteinek enyhítésében. Ha azonban a tünetek nem múlnak el vagy súlyosbodnak, mindenképpen orvosi kivizsgálás szükséges.

A gyömbér nagyon hatékony lehet a gyomorpanaszok kezelésében. Gyomorégés, gyomorrontás, émelygés és hányás esetén főzzünk egy adag gyömbérteát, és kis kortyokban fogyasszuk el. Forraljunk fel 2 dl vizet, majd adjunk hozzá egy nagyobb ujjnyi meghámozott és lereszelt gyömbérgyökeret. Szűrve, de szűrés nélkül is fogyaszthatjuk.

A kamillából készült tea is számos gyomor- és bélrendszeri probléma esetén fogyasztható. Alkalmazható puffadásra, emésztési zavarokra, hasmenésre, hányingerre és hányásra. A kamilla emellett gyulladáscsökkentő és bélnyugtató hatással is rendelkezik.

A borsmenta szintén nagyon hatékony székrekedés, hasmenés, puffadás és gyomorfájdalom esetén. Nemcsak gyomorrontás esetén alkalmazható a gyógynövényből készült tea, hanem azok számára is, akik IBS-szel, azaz irritálisbél-szindróma nevű betegséggel küzdenek. A menta sok gyomorpanaszon segíthet, de fokozhatja a savas reflux tüneteit, és azok a személyek is mértékkel fogyasszák, akik vesebetegségben, májbetegségben vagy epehólyag-betegségben szenvednek.

Az édesgyökér az egyik leghatékonyabb gyógynövény gyomorpanaszok és a gyomorfekély természetes kezelésében. A savas reflux enyhítésére is fogyaszthatjuk az édesgyökeret tea vagy tabletta formájában.

A lenmag rostokban bővelkedik, így segít a bélmozgás szabályozásában. Nemcsak a gyomorrontás tüneteit enyhíti, de krónikus székrekedés esetén is alkalmazható. A lenmagot fogyaszthatjuk őrölt formában, például joghurtban elkeverve, de a lenmagolajat is fogyaszthatjuk.

A pektin is egyfajta rost, amely enyhíti a gyomorpanaszokat és elősegíti a jól baktériumok elszaporodását. Az alma gazdag forrása a pektinnek. A pektin akkor is hasznos, ha hasmenéstől vagy székrekedéstől szenvedünk.

Ha gyomorpanaszunk, hasmenésünk van, akkor fogyaszthatunk tojást, ugyanis a tojás jelentősen lassítani tudja a bélmozgást. Ha azonban a gyomorrontás székrekedéssel párosul, jobb, ha nem eszünk tojást, ugyanis csak súlyosbítja a tüneteket.

Amennyiben a gyomorrontás mellett hasmenésünk van, mindenképpen ügyeljünk az elektrolitok pótlására. A banán jó választásnak bizonyul, hiszen tele van káliummal.

Hasmenés esetén kerüljük a rostban gazdag táplálékokat, ugyanis ezek az ételek csak fokozzák a tüneteket. Ellenben a fehér rizs nagyon hatékony a hasmenés megszüntetésében.

Hasmenés és hányinger esetén jó lehet még a pirítós is. Igyunk mellé egy bögre kamillateát, amit ezúttal ne ízesítsünk se mézzel, se citromlével.

A főtt burgonya könnyen emészthető, és keményítőtartalmú energiaforrást biztosít a szervezet számára. Gyomorrontás esetén kerüljük az erős fűszerek és a vaj hozzáadását, egy pici sót azonban adhatunk hozzá.

Emésztési problémák esetén nagyon sokat segíthet a citromos-gyömbéres víz, amely enyhíti az émelygést, és segíti az emésztést. C-vitamint és más antioxidánsokat is biztosít a szervezet számára. Nemcsak a gyomorpanaszokat enyhíti, de az immunrendszert is erősíti ez az ital.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megszüntetésében, gyomorpanaszokat, vesebetegségben, gyömbérgyökeret, gyomorpanaszunk, antioxidánsokat, jelentkezhetnek, szabályozásában, elszaporodását, immunrendszert, gyógynövényből, májbetegségben, fogyaszthatjuk, fogyaszthatunk, leghatékonyabb, székrekedéssel, gyomorpanaszok, gyomorrontáson, gyomorfájdalom, energiaforrást, székrekedéstől, gyomorpanaszon, túlterhelődik, gyógynövények, gyomorrontás, enyhítésében, súlyosbodnak, mindenképpen, alkalmazható, édesgyökeret, fogyasztható, irritálisbél, táplálékokat, választásnak, bélrendszeri, gyomorfekély, gyermekek „, kelleténél egy-egy, gyomor túlterhelődik, gyomorrontás tüneteinek, gyömbér nagyon, gyomorpanaszok kezelésében, adag gyömbérteát, nagyobb ujjnyi, kamillából készült, kamilla emellett, borsmenta szintén, gyógynövényből készült, savas reflux, egyik leghatékonyabb, gyomorfekély természetes, lenmag rostokban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hazára minden embernek szükség...  Png fotel  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Akarat  Png nő  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Őrizkednünk kell...  Egy bizonyos határt  Alázat  Reménység és erő Krisztustól e...  Szívem  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kaffka_Margit  Boldog születésnapot a ma ünne...  Erdőn  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nevem  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Még csak most kezdődik a nap  Kaffka_Margit  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zilahy Lajos gondolata  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Erdőn  Facebookon kaptam  Png telefon  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Png virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Reménység és erő Krisztustól e...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Még csak most kezdődik a nap  Esti kép  Soha ne kedvezz...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png rózsa csokor  Ami embereknek lehetetlen, az...  Erdőn  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akik bántanak téged  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Png kislány  A Megváltó szolgálatában  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Nagyi telefonál  Gyökössy Endre - Virágok virág... 
Bejegyzés Címkék
gyermekek &#8222, kelleténél egy-egy, gyomor túlterhelődik, gyomorrontás tüneteinek, gyömbér nagyon, gyomorpanaszok kezelésében, adag gyömbérteát, nagyobb ujjnyi, kamillából készült, kamilla emellett, borsmenta szintén, gyógynövényből készült, savas reflux, egyik leghatékonyabb, gyomorfekély természetes, lenmag rostokban, bélmozgás szabályozásában, gyomorrontás tüneteit, lenmagot fogyaszthatjuk, alma gazdag, pektin akkor, tojás jelentősen, gyomorrontás székrekedéssel, gyomorrontás mellett, elektrolitok pótlására, rostban gazdag, ételek csak, fehér rizs, hasmenés megszüntetésében, bögre kamillateát, főtt burgonya, szervezet számára, erős fűszerek, gyomorpanaszokat enyhíti, megszüntetésében, gyomorpanaszokat, vesebetegségben, gyömbérgyökeret, gyomorpanaszunk, antioxidánsokat, jelentkezhetnek, szabályozásában, elszaporodását, immunrendszert, gyógynövényből, májbetegségben, fogyaszthatjuk, fogyaszthatunk, leghatékonyabb, székrekedéssel, gyomorpanaszok, gyomorrontáson, gyomorfájdalom, energiaforrást, székrekedéstől, gyomorpanaszon, túlterhelődik, gyógynövények, gyomorrontás, enyhítésében, súlyosbodnak, mindenképpen, alkalmazható, édesgyökeret, fogyasztható, irritálisbél, táplálékokat, választásnak, bélrendszeri, gyomorfekély, elektrolitok, felnőtteknél, lenmagolajat, kezelésében, meghámozott, baktériumok, enyhítésére, gyógynövény, gyömbérteát, súlyosbítja, kamillateát, betegségben, természetes, hasmenésünk, székrekedés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.